Cea mai bună rețetă de soleancă!

O rețetă din Republica Moldovă, delicioasă, bogată în proteine, ușor de făcut, pe placul tuturor

Dacă ați fost vreodată în Republica Moldova, nu cred că ați scăpat fără a gusta măcar soleanca! Pentru cei care încă nu au încercat-o, e un fel de supă, de ciorbă, de zeamă și toate trei la un loc. Se găsește și în Constanța…

Este o rețetă extrem de ușor de făcut și durează mai puțin de jumătate de oră. În general, fiind destul de grasă de la afumături, se consumă în sezonul rece, dar merge și vara de poftă. Este perfectă și după o petrecere, pentru că oferă un aport important de proteine, dar și în perioadele extrem de stresante.

Aveți nevoie de:

  • orice fel de afumături și oricâte vrei
  • o ceapă
  • un morcov
  • 3-4 castraveți murați
  • 2 linguri bulion
  • măsline negre
  • lămâie
  • smântână

Pentru început, tăiați afumăturile, ceapa și morcovul cubulețe sau rondele și puneți-le la prăjit în puțin ulei (sau dacă sunt destul de grase, deloc). După ce se înăbușă puțin, adăugați bulionul și puțină apă (consistența va trebui să fie ca la ciorba de burtă). Lăsați-le puțin la fiert și apoi adăugați castraveții murați tăiați cubulețe. Mai lăsați la foc mic pentru în 5 minute și soleanca e aproape gata! Puneți măslinele după ce s-a răcit puțin (nu trebuie să fie fierbinte, deoarece măslinele devin amare).
Soleanca se servește caldă cu o lingură de smântână și o felie de lămâie. Poftă bună!

Citeste si  De ce sunt violenti copiii mici? 10 reguli pentru parintii ai caror copii musca si lovesc

SURSA