Rugăciune către Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, marele învățător al lumii

Pomenit pe 13 Noiembrie, Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur este Părintele Bisericii cu cea mai mare moștenire literară lăsată celor de după el

Pomenit pe 13 Noiembrie, Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur este Părintele Bisericii cu cea mai mare moștenire literară lăsată celor de după el. A fost un remarcabil teolog, un adevărat moralist, care extrăgea consecinţe practice din învăţătura curentă, potrivit vechilor scrieri despre viața sa.

 Iată o rugăciune pe care să i-o adresăm în ziua de pomenire a numelui său – 13 Noiembrie, dar și oricând avem nevoie de sprijinul lui.

O, luminătorule a toată lumea, preabunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor necăjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică.

Citeste si  Horoscop Neti Sandu 16 ianuarie - Ce zodii au probleme azi

Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dăruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos. Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înălțimea gândului smerit, spre slava lui Dumnezeu și a noastră mântuire.

Amin.


SURSA