22 de reguli pentru o viata de succes! Sfaturi de la Mihail Litvak, liderul pshiatriei mondiale

De-a lungul istoriei, omenirea a avut minti luminate. Acesti oameni, cu o vasta cunoastere, le-au impartasit celorlalti din intelepciunea lor. Aceste informatii au schimbat generatii intregi. Ideile lor revolutionare au influentat masele, ceea ce i-a pozitionat in postura de lideri mondiali.

Mihail Litvak este unul dintre acesti lideri mondiali. Celebru pshilog si psihoterapeut rus, Litvak are peste 30 de carti publicate in peste 5 milioane de exemplare, pe tema psihologiei practice. Acestora li se adauga mii de articole stiintifice in domeniul psihologiei si psihoterapiei.

Una din tehnicile sale “Aikido Psihologic” se concentreaza pe relatii si rezolvarea conflictelor. Odata stapanita aceasta tehnica, relatiile interumane vor fi mult mai sanatoase, iar viata fiecarui om imbunatatita.

Iata 22 de reguli pentru o viata de succes, de la Mihail Litvak.

 1. Fericirea este rezultatul unei actiuni organizate.
 2. O persoana imatura are multa cunoastere, insa nu stie ce sa faca cu ea. O persoana matura are si cunoastere, si stie si ce sa faca cu ea. De aceea, imaturii doar critica, in timp ce maturii actioneaza.
 3. Daca vrei sa dovedesti ceva cuiva, inseamna ca traiesti pentru acea persoana. In momentul in care vei trai pentru tine, nu va trebui sa dovedesti nimic nimanui.
 4. Oamenii nu ii resping pe ceilalti. Pur si simplu, unii avanseaza, in timp ce altii raman in urma. Cei care raman in urma se simt respinsi.
 5. Imaginatia este vocea abilitatii. De exemplu, daca imi imaginez ca voi canta pe scena unei Opere, dar n-am nici voce, nici ureche muzicala, va fi greu pentru mine sa ajung sa cant pe o scena. Insa, daca imi imaginez ca imi voi imbunatati calitatile pe care le am, indiferent care ar fi acelea, imi voi indeplini visul de a avea succes mult mai repede, dar in alt domeniu.
Citeste si  Menține-ți silueta după ce ai slăbit! 3 reguli de respectat după dietă

Stima de sine

 1. E mai bine sa comunici cu o carte buna, decat cu persoana goala.
 2. O persoana care nu are nimic bun des pus despre ea insasi, dar – totusi – vrea sa vorbeasca, va incepe sa-i vorbeasca de rau pe altii.
 3. Nu exista logica feminina sau masculina, ci doar abilitatea sau inabilitatea de a gandi intelept.
 4. Cand o persoana iti reproseaza ca i-ai fost nerecunoscator, clarifca imediat cat costa serviciul sau, plateste-i si pleaca de langa ea cat mai repede.
 5. Daca tu esti multumit de tine insuti, de ce apare nevoia ca si ceilalti sa fie multumiti de tine?
 6. Nu stiu care este cheia succesului. Dar stiu cu siguranta care este cheia esecului: incercarea de a-i multumi pe toti.

SURSA