Cum să recunoști un bărbat indisponibil emoțional

A fi indisponibil emoțional este o povară atât pentru persoana în cauză, cât și pentru persoana cu care are o relație

A fi indisponibil emoțional este o povară atât pentru persoana în cauză, cât și pentru persoana cu care are o relație. Pentru bărbați este cu atât mai confuz, deoarece în ultimele decenii societatea a destabilizat total modul arhetipal masculin. Acum nu se știe exact care sunt așteptările de la un bărbat – să fie deschis în manifestarea emoțiilor sau să își păstreze aura de dur. Aceasta este unul dintre motivele subconștiente ce îi fac indisponibili emoțional pe unii bărbați.

 Iată cum poți recunoaște un astfel de bărbat, pe care apoi îl poți ajuta să treacă peste această insecuritate (dacă vrea, bineînțeles).

1. Are obiceiul de a da vina pe partenera de viață, când apare o problemă în cuplu. Face asta deoarece nu este conștient de impactul pe care îl are asupra relației faptul că nu se deschide întru totul.

Citeste si  Calendarul evenimentelor - 24 februarie

2. Are relații de scurtă durată, dar destul de intense. Pare că se grăbește mereu, arde etape în perioada de formare a cuplului. Astfel, parcă nu mai este timp pentru a discuta deschis despre sentimente. Se grăbește să își aducă partenera în pat, chiar dacă nu vrea doar erotism. Singura problemă e că nu poate să se exprime sincer.

3. Evită să înfrunte problemele, chiar și discuțiile pe teme mai delicate. Chiar dacă astfel de momente consolidează relația, pentru un bărbat indisponibil emoțional este greu să se implice în astfel de discuții, ce l-ar scoate din zona de confort, așa că le va evita cât de mult poate.4. Este un adevărat perfecționist și crede că totul i se cuvine. Asta se întâmplă din frica de a nu fi rănit, cu atât mai mult cu cât bărbatul indisponibil emoțional are impresia că totul are legătură cu nevoile sale, cu dorințele și sentimentele sale.

SURSA