Cum să devii un ambițios fără pereche dacă ești leneș

Fă următorii pași pentru a fi pe drumul succesului

Ei bine, așa este și nici măcar nu e extrem de greu! În primul rând, trebuie să îți dorești să ai succes, să îți stabilești o țintă la care vrei să ajungi și apoi toate vor veni încetul cu încetul dacă le provoci. În plus, odată ce ai gustat din aroma ambiției, nu vei mai putea renunța la ea și te vei întreba de ce ai ocolit-o până acum.

 Fă următorii pași pentru a fi pe drumul succesului:

1. Creează-ți o listă mică de obiective pe care dorești să le atingi
Persoanele leneșe au dificultăți în a atinge câteva obiective simultan, motiv pentru care tind să eșueze chiar la începutul călătoriei pe drumul spre succes. Scrie într-o agendă obiectivele și pașii de zi cu zi. De exemplu, dorești să te angajezi sau să îți schimbi jobul, dar ai fost respinsă după ultimul interviu. În Ziua 1 gândește-te la greșelile pe care le-ai făcut, ia în considerare ceea ce ar trebui îmbunătățit în Ziua 2 și încearcă să o remediezi în Ziua 3.

2. Monitorizează-ți dialogul intern
Dacă îți spui că nu vei câștiga niciodată sau că nu muncești prea mult pentru că oricum e în zadar, nu vei deveni niciodată ceea ce visezi cu adevărat. Astfel, te autosabotezi și devii cel mai mare dușman al tău. Cunoaște-te, dezvoltă-te și ai încredere în capacitățile tale.  

Citeste si  Calendarul evenimentelor - 24 februarie

3. Nu mai aștepta momentul potrivit
Acum, că ai o listă cu obiectivele tale și simți că ești gata să faci față aceste provocări, pot apărea nenumărate scuze pentru a amâna trecerea la acțiune. E firesc, pentru că urmează să ieși din zona de confort, dar dacă tot aștepți acel „moment potrivit” (care, apropo, nu există! Prea târziu, în schimb, este cât se poate de real) nu faci nimic altceva decât să fii leneș în continuare.4. Confruntă-ți problemele
Drumul către succes este plin de greșeli, eșecuri, dezamăgiri, stres și probleme. Dacă renunți la obiectivul propus, îți vei petrece restul vieții regretând alegerea făcută. Ambițioșii nu fug de probleme, ci le confruntă și caută rezolvări până le găsesc.

5. Nu permite altora să îți dicteze obiectivele majore de viață
Fie că este părinte, angajator sau prieten, nu-l lăsa să-ți dicteze deciziile. Uneori, cei mai apropiați și cei dragi oameni nouă ne transmit din negativitatea, îndoiala și descurajarea lor. Unele dintre cuvintele lor ar putea avea sens, dar încearcă să te bazezi pe propriile opinii. Oricum, nu poți mulțumi pe toată lumea.

SURSA