3 boli grave ale copilului care pot fi declansate de ger

Zilele geroase de iarna nu inseamna doar placerea de a vedea obraji imbujorați de copii, ci si o crestere a posibilitații ca ei sa contacteze tot felul de boli. Asa cum vei afla si din articolul de mai jos, acestea sunt fie o consecința directa a temperaturilor scazute, fie acestea vor crea un complex de imprejurari care, din pacate, vor favoriza imbolnavirea micuților. Iata care sunt unele dintre cele mai des intalnite boli de iarna, care, netratate corespunzator, pot avea consecințe deosebit de serioase.

Pneumonia

Specialistii au constatat ca frecvența cazurilor de pneumonie la copii este mai mare in sezonul rece, cand creste semnificativ si incidența infecțiilor respiratorii cu bacterii precum Streptococcus pneumoniae sau cu virusuri cum ar fi cel sincitial sau cel al gripei de tip A sau B. Cu atat mai mult cu cat copiii sunt expusi temperaturilor scazute din zilele geroase si nu intotdeauna vor respira aer usor incalzit inainte ca acesta sa patrunda in plamani (din cauza faptului ca nu au gura si nasul usor acoperite intr-un fular calduros, perfect curat), riscul de a suferi din cauza acestei boli va fi mai mare.

Citeste si  Horoscop eveniment: Cea mai mare Super Luna plina a anului - 19 februarie 2019. Care e adevaratul impact pe care il are asupra fiecarei zodii ?

SURSA