O rețetă simplă pentru o după-amiază armonioasă

Variantele de paste Amatriciana sunt multiple, dar noi astăzi v-o prezentăm pe cea care ni s-a părut cel mai ușor de preparat

Variantele de paste Amatriciana sunt multiple, dar noi astăzi v-o prezentăm pe cea care ni s-a părut cel mai ușor de preparat și cu gustul cel mai bun. Am ales-o pe cea despre care am aflat că ar fi rețeta originală!

 Pentru 4 porții, ai nevoie de:
–    400 g paste (penne, fusilli sau spaghetti)
–    150 g bacon sau pancetta
–    o conservă roșii întregi în bulion
–    2 linguri ulei de măsline
–    50 ml vin alb
–    sare – după gust
–    3-4 linguri pecorino romano

Mod de preparare:
Primul pas este să fie puse pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În timp ce acestea sunt pe foc, se pune puțin ulei de măsline la încins într-o tigaie, peste care se adaugă pancetta (sau bacon-ul) tăiată cubulețe sau fâșii. Se lasă la foc mic pentru 7-8 minute, până observi că a devenit crocant și a lăsat destulă grăsime. În acest moment, stingi totul cu vinul alb și lași pe foc mic până se evaporă. Acum, după ce s-a evaporat vinul, scoate pancetta (sau bacon-ul) din tigaie cu o spumieră și pune roșiile strivite cu mâna în compoziția din tigaie. Când sosul ajunge la punctul de fierbere, se adaugă bucățelele de pancetta (sau bacon) și pastele fierte.
Gustul pastelor Amatriciana poate fi îmbogățit cu brânză Pecorino Romano rasă deasupra.

Citeste si  Știi ce te face mai puternic decât oricând în funcție de zodie?

Poftă bună!

SURSA