Sărbătoarea iubirii în diversele zone ale lumii

Iubirea este sărbătorită oriunde în lume, iar obiceiurile sunt dintre cele mai diverse. Descoperă câteva dintre cele mai interesante!

În Scoția se organizează un festival de Sfântul Valentin la care trebuie să participe un număr egal de bărbați și femei, iar fiecare trebuie să își scrie pe un bilețel numele. Ulterior, aceste bilețele sunt puse în două pălării – una pentru numele de femei, iar cealaltă pentru bărbați.

 Atât femeile, cât și bărbații extrag câte un bilețel și apoi, cine a nimerit numele formează perechi și schimbă între ei cadouri.

Pe vremuri, persoanele necăsătorite din Franța se adunau în două case poziționate față în față. Fiecare striga pe geam numele alesului. Dacă alesul nu răspundea, acesta era pedepsit aspru.

Japonia acordă o atenție specială îndrăgostiților, aceștia fiind sărbătoriți atât pe 14 Februarie, cât și pe 14 Martie. La prima sărbătoare, femeile sunt cele care oferă cadouri bărbaților și este preferată ciocolata neagră. Apoi, pe 14 Martie, vine rândul bărbații să întoarcă favorul femeilor, dar de data aceasta se preferă ciocolata albă.

Citeste si  Horoscop de Weekend Camelia Pătrășcanu 23-24 februarie 2019

Fetele singure din Marea Britanie pun sub pernă în ajun de sărbătoare cinci frunze de dafin – una în mijloc și câte una la fiecare colț al pernei. Astfel, își vor visa ursitul.În Danemarca, de Ziua Îndrăgostiţilor se trimit ghiocei uscați și presați celor dragi. De asemenea, bărbații trimit scrisori de dragoste, dar acestea sunt semnate doar cu puncte – fiecare reprezentând o literă din prenumele lui.

Iubirea este importantă oriunde în lume și este celebrată ca atare.

La mulți ani vă dorim de Ziua Iubirii!

SURSA