Cântând Narayaneeyam pentru vindecarea bolilor

Narayaneeyam este o versiune condensată a Srimad Bhagavatam. A fost compus de Melpathur Narayana Bhattathiri (1560–1666 d.Hr.), care a fost un mare devot și savant. A trăit în Guruvayur, un renumit oraș templu din Kerala. Bhattathiri a fost un renumit poet sanscrit al Kerala.

Narayaneeyam spune povestea Domnului Narayana. Este format din 1034 de versuri sau versuri, care sunt împărțite în 100 de dasakams sau capitole. Fiecare dasakam este format din aproximativ 10 slokas. Bhagavata Purana originală are 18.000 de sloka scrise Înțeleptul Vyasa. Se crede că lucrarea a fost binecuvântată de Domnul Krishna sau Guruvayoorappan, care este zeitatea care prezidează Guruvayur.

Narayaneeyam este o narațiune a unei serii de episoade din Bhagavata Purana, în special cele mai evlavioase dintre toți. Încarnările lui Vishnu ale lui Vishnu sunt descrise cu mare evlavie, deoarece Bhattathiri transformă episoadele în rugăciuni solemne și își revarsă sufletul în totală predare în fața Domnului. Ultimul dasaka, Kesadipaada Varnanam, este o portretizare de sus până la picioare a copilului Krishna în toată gloria lui.

Cântând Narayaneeyam pentru vindecarea bolilor

Atât ca imn devoțional, cât și ca poem, Narayaneeyam ocupă un loc foarte înalt în literatura sanscrită, atât ca poem, cât și ca imn devoțional. Se poate spune că Narayaneeyam este capodopera lui Melpathur și este, de asemenea, cel mai citit dintre toate lucrări.

Se spune că citirea Narayaneeyamului posedă puterea miraculoasă de vindecare a bolilor, atât mentale, cât și fizice. Citirea zilnică a lucrării îi poate ajuta pe devoți să obțină o sănătate bună și vitalitate.

Keraliții îl închină pe Krishna ca Guruvayurappan în Guruvayur. Conform legendelor locale, Bhattathiri a avut un Guru numit Achyuta Pisharadi, care a avut un atac sever de paralizie și a suferit dureri insuportabile. Bhattathiri a vrut să găsească un leac pentru stăpânul său și s-a rugat cu stăruință ca boala să fie transferată la sine, astfel încât Guru să nu mai sufere. Domnul Krishna i-a îndeplinit dorința lui Bhattathiri și în curând a devenit schilod.

Odată, paralizatul Bhattathiri a fost dus în templul Guruvayur, unde l-a întâlnit pe Thunchath Ezhuthachan, un celebru poet malayalam. Ezhuthachan ia spus lui Bhattathiri că, dacă își începe tratamentul cu pește, ar putea fi vindecat. Discipolii lui Bhattathiri au fost șocați să audă asta, deoarece Bhattathiri era un hindus devotat și vegetarian. El ar considera că este un păcat să mănânce pește. Dar Bhattathiri a înțeles la ce a sugerat Ezhuthachan – că s-ar vindeca dacă ar compune un imn care să glorifice încarnările lui Krishna, începând cu Matsya, întruparea peștelui.

Așa că a început să compună Narayaneeyam. El recita un dasakam, cuprinzând zece versuri, zilnic. Potrivit legendei locale, în a suta zi, el a avut o viziune a Domnului. El a compus o descriere grafică a acestei forme, după care s-a eliberat de boala sa. El a fost vindecat când a cântat Narayaneeyam completat în templu în ziua Kartika Ekadasi.

Multe sunt beneficiile Narayaneeyam scandând. Fiecare capitol din Narayaneeyam se încheie cu o rugăciune emoționantă și emoționantă către Domnul pentru a vindeca boala tuturor ființelor umane. Narayaneeyam este adesea scandat de bărbați și femei necăsătorite care oferă ghirlande lui Krishna atunci când capitolul despre Rukmini Swayamvara este scandat.

Dacă suferiți de sănătate precară, boală sau întârziere în căsătorie etc., puteți cere unui preot vedic să cânte acest imn pentru dvs. Narayaneeyam cuprinde peste 1000 de versuri, iar cântarea durează o zi întreagă.

Asistăm acum la un al doilea val devastator al unei pandemii virulente care a ucis mulți oameni din întreaga lume. A devenit o criză globală, iar oamenii simt panică, frică și anxietate, întrebându-se dacă se vor îmbolnăvi de boală și vor ceda în fața ei pe măsură ce virusul se răspândește rapid. În momente ca acestea, nu avem altă cale decât să căutăm ajutorul divin pentru a ne proteja. Viața lui Bhattathiri dovedește că credința poate face minuni. Luând o frunză din cartea sa, cineva poate cânta Narayaneeyam pentru a invoca protecția divină împotriva bolii.

Pentru a ajuta umanitatea în acest timp criza globala, AstroVed oferă câteva soluții spirituale puternice, provenite din tehnologia vedica. Vă invităm pe toți să participați la seria gratuită de 30 de zile de servicii de protecție generală și wellness pe care o lansăm în acest scop. Să ne unim să căutăm ajutorul Atotputernicului pentru a distruge virusul și a-l alunga de pe Pământ pentru o dată pentru totdeauna.

Sursa articolului

  • Facebook

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :