Care sunt elementele necesare pentru Varalakshmi Pooja?

Varalakshmi Pooja

Varalashmi Pooja, cunoscut mai popular ca Varalakshmi Vratham, este un festival celebrat pentru a venera Vara Lakshmi, forma dătătoare a lui Lakshmi, Zeița Supremă a Bogăției.

Acest festival este sărbătorit în principal în părțile de sud ale țării și respectat cu credință de femeile căsătorite. Se crede că, prin favorizarea Zeiței cu acea ocazie de bun augur, devotații pot primi binecuvântările benefice ale lui Ashtalakshmi, toate cele 8 forme puternice ale Zeiței Bogăției.

Acest festival cade în a doua vineri a lui Shukla Paksha, faza de creștere a Lunii, sau în vinerea dinaintea lunii pline din luna Shravana (iulie-august). Varalakshmi Vratham 2021 are loc pe 20 august a acestui an.

Care sunt elementele necesare pentru Varalakshmi Pooja

Varalakshmi Vratham Pooja Articole

Cu această ocazie se interpretează Varalakshmi Vratham Pooja la imaginea, mai precis, la chipul Zeiței. Fața lui Varalakshmi împânzită cu ornamente este sculptată pe o foaie de argint sau alte metale în toată splendoarea sa și este folosită în mod tradițional în familii, an de an și generație după generație.

Această zeitate este instalată deasupra unui Kalash, un vas sacru, tot din argint sau bronz, iar acestea două rămân principalele obiecte de cult în ziua respectivă.

În afară de acestea, elementele necesare pentru efectuarea Pooja pot fi considerate, în linii mari, după cum urmează:

Saradu, firele sacre inmuiate in pasta de turmeric. Acestea sunt, de asemenea, plasate lângă zeitate, venerate, iar ulterior sunt purtate de femei la încheietura mâinii drepte. Se crede că aceste fire sfințite le oferă binecuvântările de protecție ale Zeiței

Bucăți de pânză colorate, în general din mătase, pentru îmbrăcarea zeității. Oamenii fac și mici Saris pentru Zeiță, cu cârpe.

Bijuterii, de obicei din aur, și alte accesorii precum părul fals pentru împodobirea Zeiței și decorarea feței ei. Unii oameni păstrează, de asemenea, o oglindă în spatele zeității pentru a arăta decorațiunile realizate pe partea din spate

Ghirlande de flori și flori libere, atât pentru decorarea zeității, cât și pentru a-i face Pooja

O scândură de lemn înălțată pentru așezarea oala sacra și a zeității pentru închinare

Alte materiale pentru utilizare în Pooja, cum ar fi nucile de cocos, fructele inclusiv banane, frunze de betel și nuci, bețișoare de turmeric, pastă și pulbere, pastă de sandale, șofran sau Kumkum, Akshata, boabe de orez amestecate cu turmeric, orez brut, făină de orez pentru desenul Rangoli , pudre colorate de Rangoli, lămpi tradiționale cu ulei, bețe de tămâie, camfor și tăvi pentru păstrarea materialelor Pooja și pentru alte utilizări

Preparate speciale și produse alimentare realizate cu ocazia oferirii zeității din Pooja

Procesul Varalakshmi Vratham Pooja

Vratham denotă austeritate și se referă în general la post. Prin urmare, postul rămâne o parte principală a respectării Vratham-ului în onoarea zeiței Varalakshmi de către femeile care se închină. Astfel, ei se abțin de la mâncare în acea zi până la finalizarea Pooja și întrerup postul doar consumând Prasad.

Femeile se trezesc foarte devreme dimineața, curăță și mătură casa, fac baie, pregătesc alimente și fac pregătiri pentru Pooja. Ei desenează Rangolis la intrare, în alte locuri din casă și la locul Pooja, pun acolo scândură de lemn, întind boabe de orez pe o frunză de banană așezată peste ea și instalează oala speriată pe ea umplută cu apă sau orez și condimente. , cu fața spre Est. O nucă de cocos cu coada în sus este apoi pusă peste gura oalei acoperită cu frunze de mango, iar fața Zeiței este instalată în fața nucii de cocos pentru închinare. Zeitatea și ghiveciul sunt decorate cu accesorii, pastă de turmeric, kumkum, pastă de sandale, materiale de îmbrăcăminte, ornamente, ghirlande de flori etc. Oglinda este apoi plasată în spatele zeității. Firele galbene de Saradu sunt păstrate și lângă zeitate pentru închinare.

Lămpile cu ulei și bețișoarele de tămâie sunt apoi aprinse și ținute în față.

Varalakshmi Pooja începe cu închinarea lui Ganesha, cu intonarea de slokas în laudă lui Ganapathi și căutându-și harul pentru finalizarea cu succes a lui Pooja.

Zeița este apoi invitată în casă interpretând Varalakshmi Avahan Pooja și recitând imnurile menite pentru bun venit. Anga Pooja urmează cu intonarea imnurilor de laudă a Zeiței și rugându-se părților corpului ei, din cap până în picioare.

Cele 108 sau 1000 de nume ale lui Varalakshmi sunt apoi luate cu devotament sub forma Ashtothra sau Sahasranama ei, împreună cu oferirea de flori și Akshata. Devotații pot apoi să ofere flori zeității și să se roage ei cu sinceritate, căutându-i harul pentru bunăstarea generală a devotaților și a familiilor lor.

Închinarea Arti este efectuată pentru a marca încheierea Pooja, cu femeile cântând cântecele Arti și fluturând camforul aprins în față. Alimente speciale și fructe sunt apoi oferite zeității.

Unele articole care denotă bunuri de bun augur, cum ar fi nuca de cocos, frunzele și nucile de betel, turmericul, kumkum, florile și fructele sunt distribuite ca Thamboolam doamnelor adunate, împreună cu ofertele alimentare, ca Prasad. Femeile poartă și Saradu, firul sacru, ca formă de protecție divină.

Sursa articolului

  • Facebook

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :