Ce este Aadi Perukku? | Ce se înțelege prin Aadi Perukku?

Aadi Perukku este un festival legat de prosperitate și fertilitate. Se încadrează în timpul lunii Aadi Tamil. Începutul sezonului musonilor marchează un sezon al abundenței în natură și în viața ființelor umane. Aadi perukku mai este numit și festivalul musonului Aadi. Este sărbătorită în a 18-a zi a lunii Aadi. Pentru a obține binecuvântări cum ar fi o recoltă bună, prosperitate etc., oamenii se închină pe Mama Natură reprezentată de zeitățile din Amman în acest timp. Este un festival de mulțumire pentru binecuvântările Naturii. Luna Aadi marchează începutul musonului în Tamil Nadu. Este o lună bună pentru activități agricole, cum ar fi înrădăcinarea, însămânțarea și plantarea semințelor. De asemenea, râurile și lacurile perene din Tamil Nadu sunt venerate. Acestea sunt echivalate cu zeițele râului. Râul Kaveri în special joacă un rol important în sărbători. Aadi Perukku este cunoscut și sub numele de „Pathinettam Perukku”. „Pathinettu” înseamnă „optsprezece” și „Perukku” înseamnă „în ridicare”. Multe ritualuri sunt respectate de femei. Aadi Perukku 2021 este pe 2 august.

ce este aadi perukku

Sărbători și ritualuri

Prima zi a lunii Aadi este observată ca Aadi Pandigai sau Aadi Pirappu. Este un festival important, cu atât mai mult pentru proaspăt căsătoriți. „Kolams” mari sunt trase în fața caselor dimineața devreme. Ele sunt adesea mărginite cu „Kavi” roșu. Frunze de mango împodobesc ușa din față. După un Pooja special, există o sărbătoare cu „payasam” făcut din lapte de cocos și Vadai. Aadi este o lună dedicată închinării. Elementele naturale precum apa sunt venerate. A optsprezecea zi a lui Aadi este „Aadi Perukku”. Este o zi pentru a face ofrande și a face rugăciuni corpurilor de apă precum râurile, care creează viață și abundență. Oamenii cred că, dacă fetele tinere efectuează Pooja oferind Kadholai (cercel), Karugamani (brățară mică neagră) și Kaapparisi (un dulce făcut din orez și jaggery), vor fi binecuvântate cu soți buni. Familii întregi picnic pe malul râului, mâncând o varietate de mâncăruri din orez, cum ar fi Puliyodharai, orez cu nucă de cocos, orez cu lămâie, etc. O atracție majoră este cântatul cântecelor populare Adiperukku. Aadi Perukku este un moment ideal pentru a te închina Zeița Lakshmiîmpreună cu consoarta ei, Lord Vishnu, și zeul bogăției, Lord Kubera.

În ziua Aadi Perukku, femeile venerează Zeița Parvati. O varietate de feluri de mâncare din orez, cum ar fi Pongal dulce, orez cu nucă de cocos, orez caș, orez cu lămâie, orez Bahala și orez tamarind sunt pregătite ca ofrande pentru Zeiță. Râul sfânt Kaveri este, de asemenea, adorat cu ofrande de orez, flori și Akshata. Cu această ocazie se fac rugăciuni pentru o recoltă bună. Devotații fac o baie în apa sfințită și poartă haine noi înainte de a îndeplini ritualurile Aadi Perukku la ghat-urile de scăldat. Este apoi urmat de „abishekham” pentru Kaveri Amman. Se face un Maavilakku (o lampă făcută cu jaggery și făină de orez) și se pune pe niște frunze de mango. Se adaugă și un fir galben, niște turmeric și flori. Femeile aprind lampa, care este apoi plutită pe râu. De asemenea, este pregătit un preparat special de orez numit „Kalandha Saddam”. După ce s-a terminat Pooja, oamenii iau împreună cu familiile preparatele din orez de pe malurile râului.

Fetele necăsătorite, de asemenea, efectuează Pooja și ritualuri împreună cu femeile căsătorite. Oferă un dulce din orez și jaggery, cercei din frunze de palmier și mărgele de culoare neagră, astfel încât să fie alături de miri buni. Oamenii își invită ginerele și le oferă cadouri de haine noi. Femeile căsătorite merg la casa părinților lor în acest moment și stau acolo cu o lună înainte de ziua lui Aadi Perukku. De asemenea, se întorc cu soțul lor a doua zi după Aadi Perukku.

Semnificația lui Aadi Perukku

Luna Aadi este destinată venerării corpurilor de apă și a Mamei Natură. În această lună, sunt oferite rugăciuni Zeițelor în semn de mulțumire și, de asemenea, căutând protecție de furia Naturii, deoarece în acest timp, pot fi inundații și cicloane. Se presupune că luna Adi este foarte de bun augur pentru conectarea cu puterea divină. Festivalul Aadi Perukku este un festival străvechi care a fost observat și sărbătorit de multe secole. S-a bucurat de patronajul regal în vremuri străvechi.

Sursa articolului

  • Facebook

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :