Ce mănânci pe Akshaya Tritiya

Akshaya Tritiya este în a treia zi a lunii Vaisakha. Este considerată a fi o zi de bun augur pentru a începe o nouă aventură. Akshaya Tritiya este cunoscută și sub numele de Akha Teej. Akshaya Tritiya 2021 este foarte semnificativă pentru hinduși și jainși. Pe lângă efectuarea de Poojas și diferite ritualuri și rugăciunea pentru binecuvântări divine, devotații se mai sărbătoresc și cu anumite delicatese tradiționale. Deși în mod tradițional, oamenii respectă un post și se închină Domnul Vishnu oferind boabe de orez, se bucură și cu această ocazie de niște delicatese care plesnesc buzele.

Iată câteva dintre gustările sănătoase și tradiționale pe care oamenii le prepară și le mănâncă în ziua Akshaya Tritiya.

Chaklis

Aceasta este o gustare prăjită făcută din făină de orez, făină de grâu și făină de grame sau un amestec de făină de linte. Poate fi condimentat ușor cu turmeric și pudră de chili.

Lauki Halwa

Lauki Halwa este numit și Dudhi halwa. Este un desert dulce indian și este făcut din tărtăcuță de sticlă. Nu mulți sunt pasionați de această legumă, dar acest fel de mâncare este cu adevărat gustos.

Gujiyas

Gujia este o găluște dulce. Este făcut în principal pe Holi, dar este făcut și pentru Akshaya Tritya. Făcut cu o acoperire de făină universală, este umplut cu mawa și fructe uscate.

Sanatoasa Malpua

Acesta este un desert indian delicios. Malpua este o clătită care se prepară cu făină rafinată și lapte. Este prăjit în ulei și înmuiat în sirop de zahăr. Fructele uscate sunt folosite pentru a o orna. Este destul de ușor de făcut și se face de obicei cu ocazii festive sau de sărbătoare.

Puran Poli

Puran Poli este o pâine dulce cu umplutură dulce de linte. Umplutura este făcută din bengal gram (chana dal) și jaggery. La umplutură pot fi adăugate condimente precum ghimbirul uscat măcinat, cardamomul măcinat, semințele de fenicul măcinat și nucșoară măcinată.

Shrikhand

Shrikhand este un desert delicios și simplu. Se face din iaurt gros, aromat cu zahăr, cardamom și șofran. Se pot folosi și piureuri de fructe pentru a-i aroma. Se face prin simpla amestecare a iaurtului strecurat, a pudrei de cardamom, a zahărului și a laptelui înmuiat cu șofran.

Thalipeeth

Thalipeeth este o pâine plată condimentată făcută cu făină multicereală. Este un mic dejun sau o gustare sănătos, gustos și hrănitor. Este foarte popular în bucătăria marathi. Se prepară folosind făină de orez, bajra, grâu, jowar și besan. Are un gust savuros mai ales și poate fi servit cu unt sau caș.

Modak

Modaks sunt găluște aburite. Sunt făcute din aluat de făină de orez și umplutură de nucă de cocos. Modak-urile sunt făcute și pentru Vinayaka Chaturthi.

Bucurați-vă de ziua de bun augur a lui Akshaya Tritiya cu aceste mâncăruri delicioase. Akshaya Tritiya 2021 este pe 14 mai.

Sursa articolului

  • Facebook

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :