Cele mai populare 10 temple ale Domnului Krishna din India

by Horoscop Urania

Data2 iunie 2023

Krishna este un zeu hindus major și o întruchipare a lui Vishnu. Există multe temple Krishna pe tot globul, deoarece el este o zeitate populară. India are multe temple frumoase Krishna care atrag mulți devoți care vin să experimenteze puterea spirituală și măreția arhitecturală a acestor temple.

Prem Mandir, Vrindavan

Prem Mandir este în orașul Vrindavan. Fondatorul său este Guru spiritual Kripalu Maharaj. Structura principală a templului Sri Krishna este din marmură albă. Este un sit spiritual, precum și educațional, care se întinde pe 54 de acri. Templul principal are idolii lui Krishna și ai adepților săi. Ele descriu diverse evenimente majore.

lord-krishna-temple-india

Templul ISKCON

ISKCON este o mișcare mondială bazată pe închinarea lui Krishna. Există multe temple ISKCON în întreaga lume. ISKCON este abrevierea Societății Internaționale pentru Conștiința lui Krishna. Aceste temple frumoase ale lui Krishna atrag adepți din diferite caste și religii. Există temple ISKCON în Delhi, Mumbai, Kolkata, Vrindavan, Bangalore, Ahmedabad, Baroda etc. Există și temple ISKCON în străinătate.

Templul Dwarkadhish, Dwarka

Templul Dwarkadhish se află în Dwarka, un oraș din Gujarat. Este un templu hindus elegant dedicat lui Krishna. Are o structură cu 5 etaje cu 72 de stâlpi. Acest templu Sri Krishna se mai numește și Jagat Mandir. Studiul arheologic din India susține că templul are o vechime de 2.500 de ani.

Templul Guruvayur Sri Krishna, Guruvayur

Devoții se referă la Templul Guruvayur ca Bhooloka Vaikunta sau reşedinţa pământească a lui Vishnu. Principala zeitate a acestui templu este Vishnu. Dedicat lui Krishna, un avatar al lui Vishnu, un alt nume pentru templu este Dwarka din India de Sud. Este în Thrissur, Kerala. Povestea spune că Brahma însuși s-a închinat aici la idolul lui Krishna. Zeitatea principală este Vishnu. Are 4 brate si este in pozitie in picioare. El are Panchajanya (conca), Sudarshana chakra (discul), Kaumodaki (buzduganul) și un lotus cu o ghirlandă de tulsi în mâini. Se presupune că această imagine reprezintă forma lui Vishnu așa cum a fost dezvăluită părinților lui Krishna, Vasudeva și Devaki, la momentul nașterii sale.

Templul Jugal Kishore, Mathura

Acest templu Sri Krishna din orașul sfânt Mathura a fost construit de secta Gaudiya Vaishnava. Krishna s-a născut în Mathura, conform mitologiei. Templul este unul dintre cele mai populare și mai vechi temple Krishna din oraș. Un alt nume pentru templu este Kesi Ghata. Se presupune că templul se află în locul în care Krishna l-a ucis pe demonul cal Keshi de-a lungul râului Yamuna. Templul este din gresie roșie.

Templul Jagannath, Ahmedabad

Templul Jagannath se află în statul Gujarat. Puteți găsi idolii lui Krishna și ai fraților săi, Balram și Subhadra, aici. La fiecare 12 sau 19 ani, idolii de lemn sunt înlocuiți. Templul care se află în localitatea Jamalpur a fost înființat de Sadhu Sarangdasji în urmă cu aproximativ 450 de ani. Acest templu Sri Krishna este renumit pentru festivalul său anual de car, Rath Yatra. Este al treilea ca important și ca mărime după Puri (Odisha) Ratha Yatra.

Templul Bankey Bihari, Vrindavan

Bankey Bihari se află și el în Vrindavan. Idolul Krishna stă aici în postura Tribhanga. Acest templu Sri Krishna e consacră Banke Bihari, forma combinată a lui Radha și Krishna. Zeitatea a fost inițial adorată la Nidhivan, Vrindavan. Mai târziu, când acest templu a fost construit în jurul anului 1864, idolul lui Banke Bihari a fost mutat în noul templu.

Udupi Sri Krishna Matha, Udupi

Udupi Sri Krishna Matha este un templu faimos din Udupi, Karnataka. Templul este dedicat lui Krishna și Dvaita Matha. Zona Matha este ca un ashram viu. Sfântul Vaishnavit și fondatorul școlii Dwaita de Vedant, Jagadguru Shri Madhwacharya, a înființat acest templu Sri Krishna în secolul al XIII-lea. Devotații au darshan al lui Krishna printr-o fereastră interioară numită Navagraha Kindi.

Templul Shrinathji, Nathdwara

Templul Shrinathji este un faimos templu Sri Krishna din Rajasthan. Principala zeitate aici este Shrinathji, o formă a lui Krishna. Statuia lui Krishna a fost adusă la Nathdwara la sfârșitul secolului al XVII-lea. Se presupune că zeitatea este auto-manifestată din piatră și a apărut din Dealurile Govardhan. Din punct de vedere istoric, imaginea zeității a fost adorată pentru prima dată la Govardhan Hill, care este lângă Mathura. Inițial, imaginea a fost mutată de la Mathura în 1672 CE de-a lungul râului Yamuna. A fost păstrat la Agra timp de aproape 6 luni pentru a-l proteja de domnitorul Mughal Aurangzeb, care dorea să-l păstreze cu el în Agra.

Templul Govind Dev Ji, Jaipur

Situat în Jaipur, Rajasthan, Templul Govind Dev Ji este un faimos templu Sri Krishna din Palatul Orașului al Orașului Roz. Templul îi consacră pe Govind Dev (Krishna) și consoarta sa Radha. Zeitățile au fost aduse din Vrindavan de Raja Sawai Jai Singh II, care a fondat Jaipur. Acest templu Vaishnav este unul dintre cele mai sfinte temple pentru devotații lui Krishna. Se presupune că imaginea seamănă cu chipul lui Krishna la momentul încarnării sale pe pământ.

Sursa articolului

Citește și

Lasă un comentariu

Te rugăm deblochează Adblocker-ul!

Dragă cititorule, reclamele sunt blocate! Publicitatea este esențială pentru susținerea și îmbunătățirea continuă a conținutului nostru.