Conjuncție în astrologie: semnificație și efecte

by Horoscop Urania

Când citiți o hartă natală, există cinci aspecte majore la care trebuie să vă uitați: conjuncție, trigon, sextil, pătrat și opoziție. Deși există și o serie de aspecte minore, cum ar fi quincunxul și semi-sextilul, aspectele majore au un efect exterior mai vizibil asupra vieții tale.

Primele trei aspecte majore, conjuncția, sextilul și pătratul, sunt aspecte benefice care au efecte pozitive asupra nativului în timp ce pătratul și opoziția sunt considerate aspecte negative, creând provocări și obstacole.

Ce este o conjuncție în astrologie?

O conjuncție în astrologie se formează atunci când două sau mai multe planete sau puncte sunt la 0 până la 10 grade una de cealaltă pe roata zodiacalului. Unii astrologi preferă un unghi mai larg pentru conjuncții și iau în considerare chiar și 20 până la 30 de grade pentru acest aspect. Dar energiile sunt mai diluate atunci când o conjuncție are o lățime mai mare de 10 grade.

Practic, atunci când două sau mai multe planete sau puncte sunt conjunctive într-o diagramă, energiile lor devin amestecate.

Acest lucru poate fi pozitiv dacă planetele și punctele sunt sinergice. De exemplu, Mercur împreună cu Venus este un aspect pozitiv și conferă nativului capacitatea de a fermeca oamenii cu cuvintele lor. În mod similar, Sun conjunct Midheaven este un aspect de conjuncție foarte puternic și se găsește în harta natală a oamenilor extrem de ambițioși.

Dar o conjuncție poate avea efecte negative și asupra nativului dacă planetele și punctele implicate nu se îmbină bine între ele sau sunt inamici.

De exemplu, Saturn conjuncție Ascendent este o plasare grea și duce la probleme de stima de sine la nativ. Iar Venus împreună cu Pluto poate face o persoană predispusă să fie profitată din punct de vedere sexual de figuri de autoritate.

De asemenea, atunci când trei sau mai multe planete formează un aspect de conjuncție în harta natală a unei persoane, se numește stellium. Aceasta este o întâmplare rară în astrologie și dezvăluie unic abilități și o personalitate puternică.

Aspecte de conjuncție în harta natală

Aspectele de conjuncție dintr-o diagramă astrologică se pot întâmpla în același semn zodiacal și casă, sau în case/semne adiacente, dacă punctele și planetele legate între ele sunt aproape de un cusp.

Când conjuncția este în același semn zodiacal și casă, energiile planetelor și punctelor se îmbină bine. Acesta este un aspect ușor. Chiar și conjuncțiile dificile se comportă mult mai bine într-o astfel de configurație.

De exemplu, atunci când Venus (planeta iubirii) este în conjuncție cu Jupiter (planeta norocului și norocului) în casa a doua din Leu, nativul îl face aproape cea mai norocoasă persoană din lume (la figurat). Banii, dragostea și oportunitățile de progres social vin cu ușurință acestor oameni.

Când conjuncțiile sunt în case și/sau semne adiacente, efectul poate fi puțin complicat, în funcție de combinațiile unice.

De exemplu, o conjuncție Soare și Lună în Scorpion creează o personalitate puternică, cu un instinct intestinal puternic. Dar dacă conjuncția este în case disjunse, unde Soarele se află în ultimele grade ale casei a treia și Luna în primele grade ale casei a patra, poate crea o deconectare între Soarele mai extrovertit și Luna mai introvertită. .

Un lucru interesant de remarcat este că 29 de grade este destul de special în astrologie. Deci, conjuncțiile dintre planetele de 29 de grade din casa anterioară și planetele din primele grade ale casei următoare se comportă puțin diferit față de conjuncțiile obișnuite semn/casă adiacente.

Conjuncții tranzitorii

Conjuncțiile de tranziție sunt puțin diferite de conjuncțiile natale sau sinastriale. Acestea apar atunci când o planetă sau un punct în tranzit formează o conjuncție cu o planetă sau un punct natal.

Când planeta sau punctul în tranzit este același cu planeta sau punctul natal, fenomenul de conjuncție se numește întoarcere. De exemplu, întoarcerea lui Saturn este termenul astrologic pentru un Saturn în tranzit care formează o conjuncție cu Saturn natal.

Când planeta sau punctul în tranzit nu este același cu planeta sau punctul natal, conjuncția poate crea lucruri destinate să se întâmple în viața cuiva, atât bune, cât și rele.

De exemplu, persoanele necăsătorite își întâlnesc adesea partenerul de viață atunci când Jupiterul în tranzit formează un aspect de conjuncție cu Descendentul lor natal. În mod similar, atunci când tranzitul Neptun formează o conjuncție cu Ascendentul cuiva, poate duce la dezamăgirea față de viață și la dorința de a smulge totul și de a începe din nou.

Sursa articolului

Citește și

Lasă un comentariu

Te rugăm deblochează Adblocker-ul!

Dragă cititorule, reclamele sunt blocate! Publicitatea este esențială pentru susținerea și îmbunătățirea continuă a conținutului nostru.