MAKARA SANKRANTI-VEDIC VACANȚĂ PENTRU ÎNCEPUTUL ANULUI DE ACTIVITATE

Sărbătoare vedica: Makara Sankranti – Un nou început

13-14 ianuarie 2022

Soarele intră în Capricorn la sfârșitul zilei de 14 ianuarie în SUA.

Soarele se mută în Capricorn pe 4 ianuarie – și este un eveniment mai mare decât vă puteți imagina. În calendarul vedic, este adevăratul început al Anului Nou în care zilele încep să se prelungească și mai multă lumină coboară pe planetă.

Surya, Zeul Soare, este considerat simbolul divinității și al înțelepciunii și este una dintre cele mai importante planete (corpuri cerești) ale zodiacului și ale vieții noastre de zi cu zi. Reprezintă un nou tip de An Nou – un „” pentru care dorim să întărim Soarele în viața noastră.

Surya înseamnă de fapt sinele, reprezentând în diagramele noastre vedice atât marele Sine, cât și micul nostru ego individual. Ca Sine sau Atman, Surya reprezintă și reprezintă acea calitate Divină pe care toți o avem în noi. Astfel, este bine să acordăm o oarecare atenție acestui element din noi. Deci, reprezintă o zi pentru a sărbători individualitatea noastră și Divinitatea din interior.

Echivalentul pentru occidentali ar fi ca noi să curățăm un dulap marți, ianuarie al 14-lea și duceți lucrurile la gunoi sau dați lucruri la magazinul de second hand, care devine simbolic pentru aruncarea vechiului, și apoi mai departe ianuarie al 15-lea să sărbătorim propria noastră individualitate, precum și Divinul din interior și să ne revizuim rezoluțiile de Anul Nou sau să facem o listă de intenții dacă nu am ajunge la asta. 1 ianuarie când cultura occidentală tinde să facă acest lucru.

De asemenea, marchează energia în creștere a Soarelui și începutul unui nou ciclu de afaceri pentru prosperitate. Asemenea lunii în creștere și în descreștere, se crede că Soarele are două cicluri cu 14 ianuarie – 14 iulie faza de epilare reprezentând creșterea energiei solare care susține afacerea.

În afară de un festival al recoltei, Makara Sankranti este, de asemenea, privit ca începutul unei faze de bun augur în cultura indiană. Se spune ca fiind „faza sfântă a tranziției”. Acesta marchează sfârșitul unei faze nefavorabile, care, conform calendarului hindus, începe în jur mijlocul – decembrie. Se crede că orice ritual de bun augur și sacru poate fi sfințit din această zi.

Ea reprezintă realizarea, transformarea și purificarea sufletului prin îmbibarea și inculcarea virtuților divine. Așadar, gândiți-vă la ziua de luni ca la un moment pentru a elibera vechiul, pentru a elibera trecutul și pentru a merge înainte.

Bucurați-vă de simbolismul și ritualul bogat al Makara Sankranti, Soarele trecând în Capricorn. Mulțumiri speciale Wikipedia pentru unele dintre cunoștințele sale mari pe acest subiect.

Sursa articolului

  • Facebook

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :