Purattasi Sani Thaligai | Cum să sărbătorești Purattasi Sani Pooja

Cum să sărbătorești Purattasi Shani Pooja

Luna Purattasi este foarte specială pentru devotații Domnului Vishnu. Povestea spune că Domnul a venit pe pământ în această lună ca Lord Venkateshwara. Vishnu este zeitatea conservării și protecției. De fiecare dată când forțele haosului și anarhiei amenință universul, el se încarnează pe pământ pentru a păstra legea și ordinea în cosmos. În prezent trăim în Kali Yuga, când s-a prezis că ordinea morală se va prăbuși atât de complet încât va duce la distrugerea lumii, astfel încât să poată fi creată din nou una nouă și mai bună. Dar Vishnu ca Păstrator are puterea de a-i proteja pe toți cei care au aderat la Dharma.

cum să sărbătorești purattasi sani pooja

Deci, în această lună, hindușii se închină Domnul Vishnu și fă Poojas speciale pentru ca el să-și câștige binecuvântările. Tirupathi este martor special la Poojas și Mahotsav. Deși întreaga lună este dedicată venerării lui Vishnu, sâmbăta Purattasi este foarte specială. Închinarea lui Vishnu în aceste zile poate reduce efectele malefice ale lui Saturn sau Shani. Deci Purattasi Shani Pooja este un ritual important în această lună. Pe parcursul luna Purattasi, mulți hinduși mănâncă o singură masă sau evită mâncarea non-vegetariană. Unii, brahmanii de exemplu, nu iau nici măcar ceapă și usturoi. De asemenea, oamenii țin postul în sâmbăta Purattasi, deoarece se spune că reduce vigoarea sau puterea lui Saturn, eliminând astfel problemele pe care le provoacă.

Hindușii cred că a face Pooja în sâmbăta Purattasi poate aduce multe binecuvântări, cum ar fi ameliorarea bolilor cronice și probleme precum pierderea financiară, întârzierile în căsătorie etc. Prin venerarea lui Vishnu și post în sâmbăta Purattasi, îl putem liniști pe Shani, care dăruiește bogăție, înțelepciune, bine. sănătate, conducere, autoritate, longevitate și ambiție.

Tamilii oferă 5 soiuri de orez în sâmbăta Purattasi lui Vishnu, ca parte a Purattasi Shani Pooja. De asemenea, oferă Pongal dulce, vada malai și maavilakku. Această ofrandă este cunoscută sub numele de Thaligai Podrathu’. Tot în această lună hindușii observă Mahalaya Paksha și Durga Navratri.

Ce ai nevoie pentru Pooja și Neivedyam

O oală/pahar de argint pentru desenul Naamam, Shanghu (concă) și Chakram (roată/disc). Puteți desena și pe pereți. Acesta este simbolul pentru Vishnu. Întoarceți vasul și desenați folosind o Namakatti sau o bucată de cretă.

Vada maalai cu 11 sau 21 de vadai de ardei (fara ceapa)

Orez crud pentru prepararea a 5 soiuri de orez (pongal dulce, orez tamarind, orez cocos, orez ellu, orez caș

Sundal (alb/maro chana/chana dal)

Maavilakku

Fructe, nuci și frunze de betel

Apă de tulsi pentru neivedyam (într-o cană de apă, puneți frunze de tulsi, cuișoare, cardamom zdrobit și un vârf de camfor comestibil)

Ghirlandă sau frunze de Tulsi

Camfor

Bețișoare de tămâie

Flori

Cum să te pregătești pentru Pooja

Observați un post până când Pooja trece peste Purattasi sâmbătă. Preparați pasta de pulikachil pentru orezul Puliyogare/Tamarind și ellu podi (pulbere de susan neagră) în noaptea precedentă. Înmuiați chana pentru sundal și urad dal pentru vadas. Odată ce uradul este bine înmuiat, măcinați-l într-un aluat pentru vada. Păstrați-l la frigider. Luați o oală sau sombu și desenați Naamam, shanghu și chakramul folosind namakatti sau o pastă de făină de orez. Lăsați-l să se usuce.

Curățați lămpile și puneți niște lemn de santal și puncte Kumkum pe ele. Desenați Rangoli sau Kolam în dimineața următoare. Într-o oală sub presiune, gătiți orezul crud și dal pentru a face Pongalul dulce. Luați chana înmuiată într-o farfurie mică sau castron și gătiți împreună cu dal și orezul.

Luați un alt aragaz și gătiți orezul crud pentru orezul tamarind, orezul ellu, orezul cu cocos și orezul caș. Scoateți 3/4 din orez, odată ce este fiert, și întindeți-l pe o farfurie, astfel încât să se răcească. Stropiți puțin ulei de susan. Orezul rămas este pasat pentru a face orezul caș. Adăugați caș, lapte fiert și sare în piureul de orez. Se amestecă bine și se condimentează cu semințe de muștar, ardei iute și frunze de curry. Pentru a face sundal, temperați-l cu muștar, urad dal, hing, ardei iute, frunze de curry și la sfârșit adăugați nucă de cocos rasă. Se ornează cu frunze de coriandru. Luați aluatul de urad dal și faceți 11 sau 21 de vadas. Înșiră-le ca pe o mala folosind un fir. Evita sa folosesti ceapa.

Pentru a face maavilakku, macinați jaggery ras și făină de orez. Adăugați cardamom. Folosind niște ghee, faceți o minge din amestec. Faceți o gaură și adăugați ghee. De asemenea, adăugați un fir și câteva puncte Kumkum. Această lampă de făină poate fi folosită pentru Pooja.

Cum să faci Pooja

Pooja ar trebui făcută la un moment de bun augur. Rahukalam și Yamagandam trebuie evitate. După ce ați pregătit felurile de mâncare cu orez, Pongal dulce, vada maalai și maavilakku, păstrați totul într-o farfurie sau într-o frunză de banană și păstrați-l înaintea unui vas de argint. Păstrați frunzele de betel, fructele și nucile și nuca de cocos pe o farfurie. Aprindeți lampa și păstrați puțină apă de tulsi. Faceți neivedyam după aprinderea maavilakku. Arătați dhoop și executați arti. Când pooja se termină, bea mai întâi niște apă tulsi. Apoi puteți mânca prânzul.

Purattasi 2021 are cinci sâmbătă. Datele Purattasi Shani 2021 sunt 18 septembrie, 25 septembrie, 2 octombrie, 9 octombrie și 16 octombrie.

Sursa articolului

  • Facebook

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :