Responsabilitate, Jyotish și Karma transformatoare

Responsabilitate, Jyotish și Karma transformatoare

Jyotish înseamnă „lumină”, iar practica Jyotish luminează ceea ce este ascuns. Dezvăluirea jocului păpușarului de coarde care ne trag de emoțiile și psihologia ne face să realizăm că planetele lucrează din greu pentru a-și învârti pânzele de iluzie. În realitate, s-ar putea să nu existe nimic acolo decât un joc de „fum și oglinzi”. Când recunoaștem aceste tipare de „umbră”, avem ocazia să ne asumăm responsabilitatea și să creăm schimbări pozitive în viețile noastre, luând acțiuni direcționate atunci când folosim această conștientizare nou găsită.

Gândurile care sunt neregulate sau blocate de îndoiala de sine sunt adesea cauza principală a problemelor noastre. Oamenii cred că mantrele și ceremoniile vedice sunt gloanțe magice, dar nu este chiar așa. Mantrele și ceremoniile sunt prescrise pentru a slăbi strânsoarea iluziilor minții, astfel încât să putem lua apoi noi acțiuni fără a fi manipulați, controlați sau să ne simțim victimizați.

Mantrele și ceremoniile ar trebui să creeze sănătate bună, putere de vorbire și acțiune pentru a construi și a împuternici noi direcții în viața noastră, astfel încât să fim împuterniciți. Uneori, clienții ar dori un glonț magic pentru a înlătura problemele și, uneori, asta se poate întâmpla cu har dacă aveți un Sat Guru și sunteți binecuvântat. Cel mai adesea, clientul trebuie să facă în mod activ schimbări majore în viața sa pentru a-și recrea viața.

Aceasta nu este o sarcină ușoară și necesită o mare voință, motivație și o capacitate puternică de schimbare. Fără practică spirituală, slujire și compania oamenilor spirituali și a împrejurimilor, sprijinirea acestui lucru poate fi dificil de realizat. În mod ideal, trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru propria noastră suferință și să facem ceva pentru a o schimba.

Pentru clienții occidentali moderni, îmi place să recomand donații care sunt specifice pentru karma implicată. Dacă putem face muncă de serviciu sau putem dona unor organizații de caritate legate de problemele din viața noastră, ne abordăm din nou karma trecută foarte direct. Necazurile lui Jupiter/Rahu, care pot cauza probleme cu noroc în această viață, pot însemna că nu ai fost un părinte bun pentru copiii tăi în viețile trecute sau că nu ai fost respectuos față de Guru. Donați pentru a sprijini copiii sau profesorii și efectuați activități de voluntariat pentru agenții precum cercetașii și Fratele Mare/Sora Mică într-o zi de joi, condusă de Jupiter, poate o modalitate de a aborda karma din trecut.

Tranzitele dificile pot crește frica, anxietatea și regretul, în funcție de locul în care se încadrează în diagramă, ceea ce creează tulburări psihologice emoționale profunde care vă pot face să vă simțiți de parcă nu vă puteți descurca. Înotul în marea tranzitelor se poate simți ca într-o mlaștină Scorpion. Fugim să ne adăpostim?

Cea mai mare parte a lumii va bea câteva băuturi, va lua niște droguri, va fuma un pachet de țigări sau va mânca într-o stupoare amorțită. Asta poate funcționa un pic, dar este distructiv și te scoate din ființa ta cea mai profundă. Dacă ești pe o cale spirituală, ce faci? Aceia dintre noi pe o cale spirituală trebuie să trecem prin aceste momente în timp, să le recunoaștem și să le simțim profund. Procesul de a le simți poate facilita eliberarea lor profundă.

De ce ne este frică? Suntem cu adevărat acele sentimente și emoții stupide sau ceva mai mare? Pătrundeți adânc în ele și atenția conștiinței voastre va facilita eliberarea lor.

Putem oricând să facem un pic de ocolire spirituală sau astrologică și asta ne poate ajuta, dar amintiți-vă că sunteți mult mai mare decât emoțiile voastre. Dacă are loc o furtună, fiți ca Billy Buddy în clasicul lui Herman Melville. Legați-vă de catarg și treceți prin el! În cele din urmă, vei descoperi că Sinele tău etern este mult mai mare decât câteva valuri și, de fapt, tu ești valurile și tu ești oceanul! Cum să-ți fie frică de apa din care ești făcut? Rămâi legat de catarg, orice furtună ar veni, spune: „Sunt aici și lasă-le să treacă prin mine”. Cum putem fugi de o mică emoție? Ce putere poate avea cu adevărat asupra noastră? Nu furtunile te fac o persoană mai profundă și mai puternică? Îmbrăţişare. Realizează că ești neschimbător și nimic nu te poate atinge. Ești invincibil. Contopește-te cu apa și devii Unul.

Acesta este un moment pentru a fi disciplinat în ceea ce privește meditația și practicile spirituale și yoga, deoarece acestea ușurează povara și ne dau mai multă putere pentru a face față tuturor. Tendința este de a sări peste ceea ce este bun pentru noi.

Deci, dacă nu puteți face acest lucru, puteți oricând să faceți următoarele:

1. Donează timp și bani pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. Aceasta este o modalitate de a aborda karma și, ieșind din propriile noastre lucruri, ne simțim mai bine și ne trecem prin propria karma.

2. Fii disciplinat cu dietă și exerciții fizice. Tendința este de a folosi mâncarea pentru a acoperi emoțiile dificile sau de a sări peste exerciții pentru că ne simțim obosiți sau leneși. Atât de multe boli (casa a 6-a) pot fi depășite dacă ești disciplinat în a face ceea ce este bine pentru tine.

3. Evitați comportamentele care creează dependență și acțiunile care nu susțin viața, mai ales acum. Tendința este de a scăpa, dar de obicei, acest lucru duce la probleme mai dificile.

4. Petrece timp cu cunoștințe spirituale, participă la adunări spirituale și sta în jurul oamenilor pozitivi care te înalță.

5. Faceți o muncă de vindecare transformațională pentru a trece prin aceste energii.
Tranzitele vor trece. Îmbrățișează-te, îmbrățișează furtuna, îmbrățișează-ți emoția și pur și simplu fii!

Sursa articolului