Rețete Vaikasi Visakam | Rețete Vaikasi Visagam

Vaikasi Visakam este un festival hindus care este important pentru saiviți, vaișnaviți și, de asemenea, pentru budiști. Pentru saiviți, este ziua apariției lui Domnul Muruga, pentru vaishnaviți, ziua marchează Jayanti a lui Periyalvar, iar pentru budiști, este ziua asociată cu miracolele nașterii, iluminării și Maha Samadhi al lui Buddha.

Apariția lui Muruga se numește Shanmuga avataram. Muruga s-a născut ca răspuns la o rugăciune a Deva sau zeilor de a elimina adharma din lume cauzată de cei trei frați Asura (demoni), Soorapadman, Singamuhan și Tārakan. Frații dobândiseră puteri imense prin penitență intensă și începuseră să-i chinuie pe Deva. Devasi l-au implorat pe Shiva pentru ajutor.

rețete vaikasi visakam

Din fruntea lui, Domnul Shiva a scos șase scântei de foc care au umplut lumea de strălucire. Vayu (zeul vântului) și Agni (zeul focului) au dus aceste scântei în Gange, care le-au împins într-un lac numit Saravana Poigai, în care creșteau mulți lotuși și stuf. În timp ce lotusul reprezintă inima pură, trestiile reprezintă rețeaua de nervi din corpul fizic. În termeni simbolici, Efulgența Divină din lac, împreună cu lotușii și stufurile sale, se află în fiecare persoană. Această Realitate locuiește în corp, respirație, simțuri, minte, inteligență și ego ca Lumină și Viață. Aceste șase aspecte ale ființei umane reprezintă cele șase fețe ale lui Shanmuga.

Scânteile s-au transformat în șase bebeluși care au fost îngrijiți de șase Kartikai Pengal sau fecioare. Zeița Parvati i-au îmbrățișat pe cei șase copii și au devenit un singur copil cu șase fețe și douăsprezece mâini. Și astfel, Muruga s-a născut ca întruparea conștiinței pure și a cunoașterii divine. Nașterea lui a avut loc pe Pournami sau luna plină în luna Vaikasi (mai-iunie), când Visakam Nakshatra era pe cer.

Vaikasi Visakam Pooja

Vaikasi Visakam este sărbătorită ca un festival de zece zile în templele Muruga. Poojas și Homas speciale sunt efectuate în acest moment. Un festival de mașini, în care sunt trase carele, este, de asemenea, o caracteristică a acestui festival. Devotații fac, de asemenea, Poojas speciale pentru Muruga pe Vaikasi Visakam la casele lor.

Idolii și picturile lui Muruga sunt curățate și decorate pentru ocazie. Se respectă procedurile obișnuite Pooja și se face Sarkarai Pongal, o neivedya specială sau prasad. Oamenii vizitează și templele din Muruga din apropiere și fac rugăciuni.

În această zi, se scandează rugăciuni precum Kanda Sashti Kavacham, Subrahmanya Bhujangam și Shanmukha Kavacham. Oamenii efectuează, de asemenea, un Sahasranama Archana elaborat, precum și Poojas speciale, cu ajutorul unui preot. Fiecare zeitate din hinduism are unele alimente preferate. Acestea sunt pregătite cu dragoste de devoți și oferite zeității ca prasad. Iată rețete pentru unele dintre alimentele preferate ale lui LordMuruga.

Biluțe de mei și miere (Thinai urundai)

Această mâncare a fost servită de Valli iubitei ei, Muruga, când își păzea câmpul. „Mille și bile cu miere” este una dintre cele mai preferate alimente ale Muruga.

Nu este doar delicios, ci și sănătos și hrănitor. Se face din miere si mei de coada vulpii pudra fin. Se mai adauga putin cardamom si nuci prajite. În loc de miere, se poate folosi și jaggery.

Maavilakku (lampi comestibile cu faina)

Acest articol delicios este făcut din făină proaspătă de orez și zarzavat. I se oferă lui Muruga în zilele de bun augur. Ghee este turnat în lampa cu făină și este aprins și oferit ca prasad.

Biluțe de orez umflat

Acestea sunt ca laddoos (murmura laddoos sau pori urundai) și sunt făcute folosind orez umflat și jaggery. Ele sunt oferite ca prasad, mai ales în timpul festivalului Kartikai Deepam.

Jaggery poate fi înlocuit cu palm jaggery deoarece este mai hrănitor. Acesta este un alt favorit al divinității.

Panchamritam

Această delicatesă este făcută cu banane, curmale, jaggery, miere, ghee, cardamom etc. Este folosită pentru abishekam și apoi distribuită devotaților.

Dulce Sooji Paniyaram

Ingrediente

• 1 cană Rava / Sooji / Griș
• 1/2 cană făină universală / Maida
• 3/4 până la 1 cană jaggery
• 1/4 cană nucă de cocos rasă
• 1 lingurita pudra de cardamom
• 1 banană mică (opțional)
• 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
• Putina sare
• Ghee / Ulei după cum este necesar

Pregătirea

Măsurați și păstrați toate ingredientele gata. Înmuiați rava în apă timp de o jumătate de oră până când sooji-ul a absorbit toată apa.

Răziți nuca de cocos într-un mixer. Într-un castron, adăugați jaggery și puțină apă.

Se toarnă jaggery și apa într-o tigaie și se topește. Consistența șirurilor nu este necesară.

Într-un castron, puneți sooji înmuiat, făina, nuca de cocos rasă și pudra de cardamom. Se filtrează jaggery topit printr-o sită pentru a îndepărta impuritățile.

Se amestecă totul bine, apoi se adaugă banana, bicarbonatul de sodiu și un praf de sare. Se zdrobește banana cu degetele, fără cocoloașe.

Bateți totul bine. Încingeți o tigaie appam/paniyaram și turnați ulei sau ghee în fiecare matriță.

Luați puțin aluat într-o lingură și umpleți fiecare formă cu 3/4 din aluat. Acoperiți și gătiți aluatul la foc mic timp de 2-3 minute.

Odată ce fundul este gătit, întoarceți-l pe cealaltă parte folosind o lingură. Mai adăugați puțin ghee și gătiți din nou încă 2-3 minute.

Acest Vaikasi Visakam, vă rog pe Muruga cu aceste alimente delicioase și obțineți binecuvântările lui! Vaikasi Visakam 2021 este pe 25 mai.

Sursa articolului

  • Facebook

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :