Horoscop Urania

Afla ce iti rezerva viitorul!

Astrologia are un rol în îngrijirea sănătății mintale?

Astrologia terapeutică interpretează planetele psihologic ca reprezentări ale diverselor noastre impulsuri umane

Pentru unii oameni este o surpriză faptul că astrologia ar putea fi relevantă pentru îngrijirea sănătății mintale, întrucât noi astrologii suntem cei adesea priviți ca fiind puțin albi.

Criticii astrologiei susțin că astrologia implică o doctrină a predestinării care ar putea să ne împiedice și să-i determine pe unii adepți să-și piardă simțul propriului lor arbitru. Astfel, scepticii ar putea considera astrologia incompatibilă cu scopurile și metodele terapiei.

Aceasta poate fi uneori o critică validă, deoarece există astrologi care vorbesc într-o manieră fatalistă despre influențele planetare, cum ar fi efectele negative ale eclipselor sau ale diferitelor debilitări planetare și deseori ajung să insufle frică altora. De aceea subliniez importanța utilizării acestor cunoștințe într-un mod care împuternicește persoana, clarifică sarcinile cheie și identifică planuri de acțiune specifice; munca noastră este de a facilita transformarea în fazele critice ale vieții.

Astrologia terapeutică interpretează planetele din punct de vedere psihologic, ca reprezentări ale diverselor noastre motivații, motivații și activități umane, cum ar fi sentimentul (Luna), gândirea (Mercur), relaționarea (Venus), afirmarea (Marte), planificarea (Jupiter), lucrarea (Saturn) ), și reorganizarea (Uranus). Relaționăm ceea ce se întâmplă pe cer cu ceea ce se întâmplă în noi, în psihicul uman.

Analiza hărții nașterii este o modalitate de a se cunoaște mai clar și mai obiectiv, de a clarifica interesele principale, motivațiile și trăsăturile de personalitate ale unei persoane. Ne ajută să înțelegem relațiile de soție și de familie și de afaceri și arată cum oamenii sunt organizați diferit unii de alții, astfel încât să ne putem accepta și să ne iubim mai profund.

Astrologii cred că starea noastră de bunăstare și sănătatea mintală pot fi afectate pozitiv printr-o armonizare instruită cu ciclurile și fazele naturii, indicată de tiparele cerești. Observăm corelații între ciclurile de planete și etapele de dezvoltare în timpul vieții umane. Consolidăm voința creativă a individului și îi oferim un accent arhetipal nuanțat.

Astrologia ne poate ajuta să urmărim fluctuațiile naturale ale stărilor de dispoziție și de energie pe care le experimentează toată lumea, pentru a înțelege provocările sau suferințele specifice care pot genera stres psihologic, depresie sau tulburări și pentru a găsi o direcție clară pentru viitor, astfel încât să putem începe să facem ceva pozitiv pentru a ne îmbunătăți situația. Psihoterapia care integrează simbolismul astrologic pentru a identifica problemele și preocupările urgente poate fi atât clinică, cât și extrem de catalitică. Am descris acest lucru pe larg, cu multe exemple, în cărțile mele, Planete în terapie și octave superioare ale astrologiei.

Nu sunt în favoarea folosirii astrologiei pentru a încerca să diagnostichez tulburări psihologice specifice. Simt că este problematic, deoarece există atât de multe variații în modul în care oamenii răspund la plasamentele și energiile planetare. Nu cred că există o semnătură astrologică care să indice paranoia, tulburarea bipolară, depresia, schizofrenia, tulburările de personalitate sociopatice și așa mai departe.

Cu toate acestea, observăm cum simptome și probleme particulare apar uneori ca expresii ale anumitor planete natale sau tranzitorii, de exemplu, Marte: furie, relații discordante, probleme și fixări sexuale; Saturn: depresie, rigiditate, frică de schimbare; Uranus: agitație sau manie, sfidare, comportamente iresponsabile; Neptun: negare, delirant
gândire, dependențe, victimizare relațională; Pluton: paranoia, trăsături dominante, izbucniri violente, tulburare de stres posttraumatic.

Cunoștințele astrologice pot fi folosite pentru a modifica trăsăturile disfuncționale și tiparele de comportament, pentru a rafina personalitatea și pentru a îmbunătăți starea de sănătate emoțională și mentală a unei persoane. Dovada validității astrologiei se găsește în cele din urmă în adaptarea cu succes la viață demonstrată de cei care studiază și practică principiile ei de bază.

Cu siguranță, există oameni care nu sunt suficient de sănătoși din punct de vedere psihologic pentru a folosi astrologia, care au un locus de control extern și cred că lucrurile li se întâmplă doar și nu au nicio voință. Atunci astrologia este contraproductivă și contraindicată. Toate medicamentele sunt
contraindicat pentru unii indivizi. Nu spunem că acest lucru este potrivit pentru toată lumea. Nu este potrivit pentru cineva aflat în stăpânirea unei psihoze active sau pentru cineva care folosește astrologia pentru a abroga responsabilitatea și pentru a se simți lipsit de putere și victimizat de soartă și destin.

Niciun practicant competent nu ar susține această atitudine. O persoană are nevoie de capacitatea intelectuală pentru a distinge interpretarea literală a influenței planetare de interpretarea metaforică și poetică – pentru a distinge un simbol de o realitate concretă. În loc să ne temem de planete ca forțe care determină cu strictețe ce se întâmplă cu noi, putem aborda simbolismul hărții natale ca o structură tematică arhetipală care conferă organizare planificării și alegerilor noastre de viață.

Astrologia nu este un panaceu care în sine va vindeca oamenii de depresie și tulburări de anxietate. Cunoașterea trebuie studiată profund și contemplată – și apoi acționată. Discernem în simbolismul său imagini ale celei mai favorabile acțiuni de întreprins în orice moment. Ne inspiră să întreprindem proiecte de transformare a vieții cu sentimentul că aceasta este forma lucrurilor; acesta este modul în care lucrurile vor să se întâmple. Aceste cunoștințe ne învață să trăim în conformitate cu propria noastră natură adevărată și să ne mișcăm cu ritmul ciclurilor planetare prin diferite etape ale vieții, informate de o perspectivă temporală unică care nu se găsește în nicio altă disciplină sau domeniu de studiu.

Nota editorului: Acest articol este extras din cea mai recentă carte a lui Greg Bogart, Astrology’s Higher Octaves: New Dimensions of a Healing Art. Cartea a fost publicată de IBIS Press și poate fi achiziționată de la Amazon.com sau de la RedWheelWeiser.com.


Da LIKE paginii Horoscop Urania si afli primul cand public horoscopul tau!

Abonează-te si vei primi horoscopul saptamanal pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HOROSCOP URANIA

Salut. Poti primi stiri de la mine si pe Facebook.
Trebuie doar sa dai LIKE paginii mele!

Close this popup

Horoscop Urania

Da LIKE acum!