Horoscop Urania

Afla ce iti rezerva viitorul!

Astrologie psihologică explicată – Serviciul de știri astrologice

Horoscop privit ca o poveste în evoluție care descrie un proces de creștere în timp

Stargazers străvechi au făcut primele înjunghieri provizorii la înțelegerea relației dintre evenimentele terestre și mișcările cerești. 3000 de ani mai târziu, astrologii contemporani continuă să mediteze cât de bine pot decoda și interpreta mișcările misterioase ale Soarelui, Lunii și planetelor prin cele 12 semne ale zodiacului.

În timp ce o mulțime de tehnici interpretative au apărut de-a lungul timpului, există două abordări principale pentru interpretarea hărților nașterii în epoca actuală, potrivit Glenn Perry, dr., Astrolog și psihoterapeut autorizat în Melbourne, FL. Perry este autorul a nouă cărți despre astrologie și este director al Academiei de AstroPsihologie, o școală online care oferă cursuri și instruire în astrologie psihologică.

„Modul tradițional de interpretare a graficelor de naștere s-a concentrat pe delinierea caracterelor și evenimentele destinate, tratându-le pe amândouă ca rezultate relativ fixe. În schimb, o abordare psihologică privește horoscopul ca pe o poveste în evoluție care reflectă un proces de creștere în timp „, explică el.

În astrologia psihologică, caracterul și evenimentele sunt încă delimitate, spune Perry, dar nu mai mult în ceea ce privește rezultatele fixe. În schimb, evenimentele sunt interpretate ca vehicule pentru facilitarea unui proces de dezvoltare a personajelor.

„Pe măsură ce personajul evoluează, tot așa face și narațiunea despre lumea exterioară. Și pe măsură ce povestea actualizată, revizuită, înlocuiește predecesorul său mai limitat, aceasta duce la experiențe din ce în ce mai satisfăcătoare care reflectă o evoluție a poveștii interioare. ”

Un document viu

„De fapt”, spune Perry, „harta astrologică este un fel de document viu sau scenariu de viață, care permite modificări și revizuiri continue. Îmi place mai ales cuvântul „scenariu”, deoarece nu doar transmite ideea de poveste, ci și un set de instrucțiuni care sunt scrise, ca într-un scenariu de urmat.

„Aceasta este, de fapt, teza mea: harta astrologică este atât o poveste, cât și un set de instrucțiuni pentru a trăi – adică pentru a evolua”, a spus el.

Într-un horoscop, toate elementele unei povești sunt implicite. Planetele sunt personaje, atât interioare, cât și exterioare, care sunt motivate de preocupări specifice și au potențial pentru anumite tipuri de acțiune. Planetele își îndeplinesc rolurile în diverse situații (cele 12 case astrologice). Și interacționează între ei, formând unghiuri (aspecte) de susținere sau stres, în timp ce se străduiesc să-și atingă obiectivele.

„De necesitate, conflictele apar ca simbolizate de aspecte dificile, pe care viața le dedică rezolvării. Luată în ansamblu, graficul reflectă atât structura caracterelor, cât și structura graficului. De fapt, complotul este desfășurarea caracterului ”, spune el.

Perry sugerează că logica interioară a acestei desfășurări este afișată în lanțul de dispozitive care leagă planetele între ele. În limbajul astrologic, dispozitivul este determinat de un proces bazat pe conduceri planetare. De exemplu, Marte stăpânește semnul Berbecului și ar dispune de orice planetă care se găsește în acest semn. Dacă Venus se află în Berbec, de exemplu, expresia sa ar declanșa funcția lui Marte.

Identificarea conducerilor planetare

Fiecare semn astrologic are un conducător planetar. Când Planeta A este poziționată într-un semn astrologic care este „condus” de Planeta B, aceasta din urmă va duce mai departe obiectivele Planetei A. Acest lucru continuă pe măsură ce Planeta C dispune Planeta B, Planeta D dispune Planeta C și așa mai departe în jurul rotii a horoscopului, ca scene dintr-un film care trec de la unul la altul pe parcursul poveștii.

„Lanțul dispozitivelor care leagă planetele împreună dezvăluie structura acțiunii sau procesului din viață. Structura procesului se învârte de obicei în jurul unei teme centrale sau morale a poveștii și a scopului vieții individului „, a spus el.

„Această abordare a graficului este în concordanță cu ceea ce psihologii numesc terapie narativă sau metodologie personală. O perspectivă narativă susține că ființele umane sunt mai bine înțelese printr-o metaforă a poveștii decât a „lucrului”. Abordarea lucrurilor, care este modul tradițional de conceptualizare a personalității, reduce persoana la un tip de caracter static – extrovertit, limită, isteric sau pur și simplu un număr dacă vă atribuiți tipologiei Eneagram. ”

Perry spune că urăște tipologiile, inclusiv tipologiile astrologice care reduc oamenii la semne sau planete, cum ar fi „el este un Scorpion” sau „ea este neptuniană”. Tipologiile tind să fie reducționiste, liniare, simpliste, statice, obiectivatoare, patologizante și dezumanizante.

„Oamenii sunt descriși mai bine ca povești, deoarece poveștile sunt complexe, au mișcare încorporată în ele și simbolizează un proces de schimbare care duce la rezolvarea conflictului și la creșterea caracterului.”

Complexitățile abundă

Potrivit lui Perry, astrologia ne învață că identitățile nu sunt nici simple, nici fixe. Oamenii sunt complexi și se schimbă continuu ca răspuns la planete în tranzit și progrese. Tranzitul și progresul se bazează pe calcule care determină pozițiile actuale ale planetelor în raport cu pozițiile lor în momentul nașterii.

„Fiecare planetă din harta natală constituie o sub-personalitate sau o parte a sinelui. Aceste sub-personalități au potențialul de a deveni din ce în ce mai diferențiate în timp și, cu un efort suficient, pot fi integrate treptat într-un sentiment mai mult sau mai puțin unificat al sinelui care permite exprimarea liberă, deschisă și echilibrată a diferitelor sale părți.

„Oamenii nu sunt doar multi-selved, ci și multi-etajate. Există multe povești posibile simbolizate de horoscop. Identitățile sau poveștile sunt construite din sensurile pe care le dăm experienței, începând din copilărie și extinzându-se până la maturitate. Capacitatea noastră de a crea sens derivă din liberul arbitru. Astfel, semnificațiile sunt alese în mod liber, chiar dacă anumite experiențe sunt, într-o anumită măsură, destinate prin hărțile noastre nașterii.

„Modul în care interpretăm experiența noastră construiește un concept de lume și un concept de sine, care se combină pentru a produce o poveste de viață sau un scenariu. Pe măsură ce persoana se maturizează, povestea este editată și revizuită pentru a onora creșterea care a avut loc și a stabili scena pentru noi dezvoltări.

„Poveștile, ca și oamenii, evoluează”, a spus el.

De fapt, spune Perry, „Poveștile sunt construite din semnificații care sunt deduse din experiență. Deoarece multe dintre aceste construcții de povești au fost așezate în copilărie și formează astfel piatra de temelie a teoriei noastre personale a realității, ele sunt în mod necesar înguste, arbitrare și distorsionate. Mai rău, pot fi sumbre, false și autolimitate.

„Credințele maladaptative și ideile false funcționează ca niște profeții care se împlinesc de sine. Ei anticipează și sunt concepute pentru a preveni suferința viitoare, dar pot aduce de fapt o repetare a suferinței pe care au fost proiectate să o evite. ”

„Vestea bună este că putem modifica aceste ficțiuni încăpățânate, devenind conștienți de ele, și nu există o modalitate mai bună de a face acest lucru decât prin studiul hărții astrologice”, a spus el.


Da LIKE paginii Horoscop Urania si afli primul cand public horoscopul tau!

Abonează-te si vei primi horoscopul saptamanal pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HOROSCOP URANIA

Salut. Poti primi stiri de la mine si pe Facebook.
Trebuie doar sa dai LIKE paginii mele!

Close this popup

Horoscop Urania

Da LIKE acum!